Le Monelline

Transport Gratuit! Pentru livrari comanda minima este de 60 LEI in Timisoara si 90 LEI in zonele limitrofe.

  • image

Despre Le Monelline

Pic
Mauro

Mă numesc Mauro Monelli și sunt pasionat de mâncarea gourmet de când mă știu!

Am pornit restaurantul Le Monelline împreună cu soția mea, Tunde, din dragoste pentru rețetele noastre tradiționale de paste pe care le găteau atât mama, cât și bunica mea. Ele sunt făcute în casă și sunt preluate din generație în generație, de sute de ani, și păstrate prin tradiția emiliană a familiei.

Tortellini, tagliatelle sau gnocchi -- toate sunt reproduse artizanal, după metodele prin care le pregăteau și bunicile mele, de la care am învățat și eu să pregătesc aluatul. Bunica Triestina și mama Ilde au învățat-o la rândul lor și pe Tunde secretele familiei, iar acum pregătim paste în bucătăria din Timișoara zi de zi.

Pic
Tunde

Mă numesc Tunde, iar împreună cu soțul meu Mauro, vă invit să încercați pastele și preparatele noastre gourmet, pregătite cu dragoste în casă. Ele îmbină tradiția și inovația, iar o porție de paste to-go te ajută să ții pasul cu viața frenetică și ritmul alert al orașului.

Din dragoste și curiozitate de a experimenta cu elementele emiliane ale bucătăriei italiene, am reinterpretat, într-o notă modernă, rețetele tradiționale italienești, căutând arome noi, texturi și gusturi contemporane. Pastele clasice cu sos emilian precum ragu, unt și salvie, cremă de parmezan sau combinații inedite precum monellinele cu cerneală neagră de sepie, somon și citrice, sunt realizate manual în bucătăria noastră, cu o exigență maximă în modul de preparare și livrare.

Pastele făcute în casă respectă cantități bine definite, se prepară doar pe un anumit tip de blat de lemn, ingredientele sunt de cea mai înaltă calitate, fie aduse din Italia, fie de la producători locali din zonă, iar preparatele finale sunt pline de dragoste și de energie.

Povestea noastra

Ne-am îndrăgostit de ideea de food truck și inițial am pornit la drum cu acest concept în minte, dar punând toate elementele împreună, am conturat locația actuală a Le Monelline. Aici pregătim pastele realizate în casă și aici am început să le comercializăm în sistem to go, din dorința de a le arăta timișorenilor cât de ușor consumă italienii paste, chiar și în mișcare.

Fiindcă experiența italiană a avut un succes în rândul consumatorilor de paste to go, am extins activitatea și pe terasă, iar în curând și în interior, într-o variantă mult mai extinsă. Totodată, pe tot parcursul anului, organizăm evenimente tematice atât interne, cât și împreună cu partenerii noștri, pe care le regăsiți la secțiunea de Evenimente Evenimente.

Numele restaurantului „Le Monelline” provine de la numele de familie a lui Mauro -- Monelli, care în italiană mai înseamnă și. Acesta ne duce adesea cu gândul la fetița familei, Sophie, dar și la spiritul jovial pe care îl regăsești la orice pas în Italia.

Article Image

Intrebari frecvente

In cât timp se produce 1 kg de tortelinii?

Sunt necesare 2 ore de muncă pentru a produce un kg de paste de casă artizanale, umplute.

Pot comanda paste cu faina integrală?

Da, pastele noastre sunt făcute atât cu faină normală cât și cu faină integrală – întreabă ospătarul!

Cum se face că pastele voastre au un aluat asa de bun? Aluatul

Aluatul nostrum de paste beneficiază de multă atenție, consistența este atent supravegheată deoarece producerea pastelor depinde de foarte multe elemente necesare. Asemeni unui puzzle, ele trebuie să funcționeze toate împreună, de la umiditatea din aer, temperatura mâinilor, până la blatul pe care se lucrează. Aluatul de paste se frământă și lucrează pe blat de lemn, fiindcă blatul de inox este prea rece și produce mai multă umiditate.

De ce au ”Monellinele Nere” culoarea neagră?

Pentru că folosim drept colorant natural cerneala neagră de sepie (și nu substitute de cărbune vegetal) pentru a da totodată și o notă marină produsului. Pastele sunt servite cu sos de citrice și umplute cu somon proaspăt (necongelat), pe care îl gătim la abur. Somonul gătit la abur fiind mult mai sănătos față de cel clasic prăjit în tigaie.

Zone de livrare